Lecza István (Isu)

My developer life, CV and others...

június 29 13:20:11, 2010

Lassan 2 éve már, hogy tárhelyszolgáltató vagyok, s ezidő alatt megtanultam, hogy nem csak a 99%-os megbízhatóság és a sebesség a fontos az ügyfeleknek. Van egy másik nagyon fontos dolog, ami alapján az emberek tárhelyszolgáltatót választanak: az adminisztrációs felület.

Plesk

Több, mint egy évig egy virtuális szerveren, bérelt Plesket adtam ügyfeleimnek, ami egy komplex, szinte minden igényt kielégítő viszonylag stabíl rendszer. De mi van, ha valami elromlik? Ha nagy a baj, akkor többnyire csak a csoda segíthet, vagy a Parallels, ami nem olcsó mulatság.

De jöjjön akkor a lényeg: miután elegem lett az agyonbonyolított Control Panelekből, ahogy a Pleskből is, alternatív megoldás után kezdtem kutatni. Így találtam rá a DirectAdminra.

DIRECTADMIN

Ez a rendszer sokkal egyszerűbb, ugyanakkor minden - számomra és ügyfeleim számára - fontos szolgáltatást tartalmaz amit a Plesk is, és ezt töredékéért megkaphatjuk a Plesk árának.

Egyszerűen scriptelhető, kezdők számára is könnyen adminisztrálható rendszerről van szó, ami annyira megtetszett, hogy elkészítettem az "enhanced" szkin magyarosítását is, melyet az alábbi linkre való kattintással letölthetsz.

DirectAdmin (1.35.1) magyarosítás

A telepítés nagyon egyszerűen elvégezhető, a letöltött tar.gz-ben egy "enhanced" mappát találsz, mellyel felül kell írni a /usr/local/directadmin/data/skins/enhanced nevű könyvtárat. A jogosultságokra figyeljünk. Hogy semmiképp sem hibázhassunk a mappa gyökerében található egy set_permissions.sh script, mely beállítja a megfelelő jogosultságokat.

Link a DirectAdmin fórumra: Enhanced HUN for DA

HOZZÁSZÓLÁS, VÉLEMÉNYEK

User3
If you could translate WHMCS for free will be great. All the best.
2010-07-22 19:58:44
* Név
* E-mail
Weboldal, blog
* Hozzászólás
* Biztonsági kód
* A "Weboldal, blog" mező kivetélével minden mező kitöltése kötelező!